Huijnen & Hopman maken van ieder concert een beleving: meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Ze creëren een intieme setting waarbij ze het publiek actief betrekken. Alles kan, en alles mag.

‘Souvenir’ van Ladislav Kupkovic was de aanleiding voor de eerste samenwerking van Huijnen & Hopman in 2012. Huijnen speelde ’Souvenir’ aan het begin van haar carrière, en de wens om het opnieuw te spelen betekende een vliegende start voor het duo. De unieke combinatie van viool en accordeon blijkt een schot in de roos, de klankkleuren zijn ongeëvenaard.

Huijnen & Hopman zijn onophoudelijk op zoek naar repertoire voor deze specifieke combinatie. Van volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek tot hedendaagse werken - speciaal voor hen geschreven. Het duo bewerkt alles zelf. Ze blijven dicht bij het origineel, maar gaan altijd de uitdaging aan er een eigen karakteristieke versie van te maken. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem.

Het romantisch georiënteerde debut album ‘Dance!’ uit 2015 werd bejubeld door de (inter)nationale pers en bekroond met vijf sterren.
Cécile Huijnen studeerde bij Davina van Wely en Jaap van Zweden. Ze won op jonge leeftijd een aantal prijzen, waaronder de Badingsprijs en de hoofdprijs van het Oskar Back Vioolconcours in 1987. Drie jaar later studeerde zij cum laude af, en ontving ze de Nicolai prijs en de Fock Medaille. Meteen daarna werd ze aangesteld als concertmeester van het Nederlands Balletorkest.
Sinds 2000 is zij concertmeester van Het Gelders Orkest. Hier leidt zij ook haar eigen kamerorkestprogramma’s met barok- tot 20e-eeuwse repertoire.

Daarnaast is zij een veelgevraagd gastconcertmeester bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Ludwig, het Residentie Orkest, The Bergen Philharmonic Orchestra en The Sydney Symfony Orchestra. Ze werkte met dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Neville Marriner, Lorin Maazel en Valeri Gergiev.

Als solist profileerde Huijnen zich met laatromantische vioolconcerten zoals Strawinsky, Barber, Shostakovitsj en Korngold, maar ze maakt ook graag uitstapjes naar het klassieke en romantische repertoire. Met solisten als Gary Hoffman, Maximilian Hornung en Rick Stotijn speelde ze de grote dubbelconcerten.
Huijnen is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wil haar grenzen blijven verleggen. De samenwerking met dans- en toneelgezelschappen is een grote bron van inspiratie. Ze had de muzikale leiding in de productie Kwartet van Toneelgroep Oostpool, en ze toert regelmatig als solist met het Nederlands Danstheater. Barok- tot hedendaags repertoire met gespecialiseerde ensembles brachten haar over de hele wereld.

Sinds 2012 vormt zij het succesvolle duo Huijnen & Hopman met accordeoniste Marieke Hopman. Ze bewerken het vooral romantische repertoire eigenhandig voor hun specifieke combinatie. Het debut-album ‘Dance!’ uit 2015 werd bejubeld door de (inter)nationale pers.

Daarnaast is Huijnen auditiecoach en gastpanellid van het radio 4-programma Diskotabel.
Huijnen is ook columnist: haar columns ‘Snapshot Klassiek’ - over de achtergronden in de klassieke muziek en het leven van een musicus - zijn wekelijks te horen in Passaggio op radio 4, en te lezen op Classicstogo.nl
Marieke Hopman behoort tot de top van accordeonisten in Nederland.
Ze deed in 2004 eindexamen piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en in 2009 slaagde ze cum laude cum voor haar master accordeon aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen.

Marieke is een ervaren solist en kamermusicus in binnen- en buitenland. Ze speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, met het Nieuw Ensemble, het Asko-Schönberg ensemble, en Orkest de Ereprijs. Met componist Mauricio Kagel voerde ze zijn beroemde Tango Aleman uit in Paleis Noordeinde.

Hopman heeft een grote liefde voor muziektheater. Ze speelde bij theatergezelschappen als de De Veenfabriek, De Appel en Hollands Diep, en werkte met regisseurs als Frans Weisz, Hans van den Boom, Paul Koek, en David Geysen. Componisten als Martijn Padding, Chiel Meijering, Anke Brouwer en Seung-Ah Oh schreven composities voor haar. Daarnaast is Hopman onderdeel van accordeonkwartet BIG HOUSE, waarmee ze vooral hedendaagse muziek uitvoert.
In 2012 werd haar solo-album met werken van Bach, Frescobaldi en Rihm cd van de week bij radio 4. Sinds 2012 vormt ze het succesvolle duo Huijnen & Hopman met violiste Cécile Huijnen. Ze bewerken het romantische repertoire eigenhandig voor hun specifieke combinatie. Het debut album ‘Dance!’ uit 2015 werd bejubeld door de (inter)nationale pers.

Marieke Hopman was tot 2015 hoofdvakdocent accordeon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sindsdien is ze in dezelfde functie verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is zij artistiek leider van het Bach Festival Dordrecht en klassiek programmeur van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.